2.12.2007

Carnaval


Comença la setmana de Carnaval a tot el món, especialment a aquells llocs on és una tradició mil·lenària, que es relaciona amb l'acabament del fred de l'hivern i el començament de la primavera i del renaixement de la vida.
És una festa especialment significativa a Europa on representa un trencament amb l'establert, la possibilitat de fer allò que no està permès i a més fer-ho sense miraments. Entrar als llocs prohibits, cantar i fer gresca quan no toca, alliberar els estudiants de les aules o provocar la resposta sobtada en aquells que trobem pel carrer.
Com a mostra, el Carnaval de Venèzia que és model de sofisticació cultural i d'alliberament moral. Tot d'una els carrers i places de la bella isola s'omplen de persones disfressades amb elegants vestits i màscares, que es converteixen en un espectacle per sí mateixes.
Cal un parèntesi per a tothom en aquests dies, el cos i la ment ho demanen, celebrem carnestoltes com ens han ensenyat a fer-ho, rient-nos de tot i de tothom, de nosaltres mateixos els primers, per arribar a un estat d'equilibri que nomès genera el propi convenciment de la disbauxa.
Visca el carnaval!

Etiquetes de comentaris: