3.06.2007

Benítez contra Rijkaard

El duel que aquesta nit es dirimeix a Anfield és alguna cosa més que un partit de futbol, és la forma d'entendre l'esport de dos entrenadors i dos equips que són protagonistes arreu del món.
El Liverpool és un dels clàssics anglesos, bressol del futbol i practicant, amb el seu entrenador espanyol, del classicisme massegador i tècnic típic dels britànics, que tans bons resultats els hi va donar en el partit d'anada al Camp Nou, on guanyaren 1-2, encara que Benítez vagi dient que han oblidat aquest partit i van a guanyar i no a mantenir-se.
El Barça, com el Guadiana, apareix i desapareix en funció de vés a saber quins estats emocionals tenen els seus artistes punters, practica el futbol més vistòs i interessant d'Europa en aquests moments però no poden deixar de mirar enrera perquè els resultats no els acompanyen.
Rijkaard ja ha entès que a les rodes de premsa també es juga el partit i ha parlat més del que és habitual en ell, responent a Benítez que no són favorits i que la pressió la tenen els anglesos. Benítez, per la seva banda, com si amb ell no anès la cosa, encara el partit amb fredor sobrada i confiant en el dotzé jugador que és el públic d'Anfield.
Nosaltres, tots els que estimem el Barça i el futbol de veritat, els mirarem embadalits.