5.06.2007

Sarkozy, le president


Nicolas Sarkozy serà el proper president de la República Francesa. Ha guanyat les eleccions amb claredat amb un 53 % dels vots emesos front el 47 % de la seva oponent Segolénè Royal. Els francesos han aprés la lliçó de fa cinc anys i han anat a votar en massa, el 87 %, dins i fora de França. A Barcelona les cues davant el consolat francés eren grans a migdia.
Sarkozy representa a la dreta centrada que ha fet seus alguns dels arguments lepenians i s'ha guanyat l'electorat amb un programa de 16 pàgines, senzill i directe. Sarko ha sabut espolsar-se les responsabilitats de govern i deixar-les totes per a Chirac i Villepin. Ell és un gran estratega que ha fet de la seva figura l'home fort que els francesos reclamen per sortir de la marea baixa on es troben de fa temps.
Royal, sense el recolçament total del partit socialista, ha fet el que ha pogut, sense més fortuna que fer veure al seu propi partit que han de canviar encara molt les coses per prendre-li la cadira als conservadors.
A casa nostra hauriem de prendre exemple ni que sigui per a la participació, que les darreres convocatòries no han passat de l'esquàlid 50 % perquè cal dir la nostra tot i la manca d'ofertes polítiques amb cara i ulls.

Llibre: La posibilidad de una isla de Michel Houellebecq
Pel·lícula: Les amants de minuit de Michèle Arnaud
Música: Marguerite de Richard Cocciante