5.04.2007

Podcastblog



El terme podcasting és acrònim de les paraules public on demand i cast. Aquesta és la idea general del podcast: una emisió pública que els usuaris es descarreguen per escoltar-la desprès en el seu reproductor mp3, o al propi ordinador. És com una versió sonora dels blogs; està fent furor a tot el món, i és la gran oportunitat dels fans de la radiodifusió per a publicar els seus programes de forma independent.

Un podcast funciona normalment per suscripció gratuïta. L'usuari es subscriu a un podcast concret utilitzant un lector de podcast amb suscripció a RSS i amb llicència Creative Commons , i així coneix en tot moment si hi ha nous capítols o programes, i descarrega els que l'interessen.

Les possibilitats de creació a la xarxa són infinites amb el podcast, és la possibilitat de desenvolupar mitjans de comunicació i suports culturals alternatius produits pels propis ciutadans en la línea del que és conegut als Estats Units com grassroot media. Tant de forma comunitària a escoles, com per a creació individual, possibilita un món, amb exemples de música, esports, notícies o creacions artístiques.
La blocsfera catalana també està farcida de podcast, trobareu informació a podcatala.cat

Llibre: Història de la Ràdio d'Armand Balsebre
Pel·lícula: Días de radio de Woody Allen
Música: Video kill the radio star de The Buggles