3.21.2007

Isabel, la vida secreta del compromís

Isabel Coixet és una directora de cinema que em sorprèn a cada pel·lícula que fa, extranya i extravagant, la seva formació fonamental prové del món de la publicitat, on ha fet anuncis a tort i a dret, i on s'ha curtit per arribar a crear cinema del bo, al principi amb els seus diners i desprès ja produïda pels millors, de Hollywood a Almodòvar.
Precissament amb la productora El Deseo va fer la darrera de les seves obres:
La vida secreta de las palabras. El film es desenvolupa a una plataforma petroliera on un accident deixa cec temporalment un dels enginyers, al qual una enigmàtica dona li guareix les ferides , mentre ella, silenciosa, s'obre a ell, i als espectadors en un drama de proporcions inhumanes que et deixa anonadada quan s'acaba la història.
La visió de Coixet, però no és pesimista, és engrescadora i fascinant, i posa el respecte a la persona i l'amor com a guaridors de les més terribles malalties, no ja les físiques, sinó, sobretot les espirituals. La vida secreta de les paraules és el camí de l'amor.
A Isabel li han donat el premi a la millor pel·lícula iberoamericana de 2006 aquesta nit passada a Mèxic. El premi per a tots nosaltres és veure i gaudir de les seves pel·lícules.

Etiquetes de comentaris: ,

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

"La vida secreta de las palabras"...l'he vista dues vegades. No acostumo a veure dues vegades una mateixa pel·licula, però aquesta sí. És, segurament, un dels films més tristos que he vist, però també un dels més humans. El "drama" de la protagonista és... social, casual, una mala passada de la història? Però el d'ell... l'amor el va fer equivocar-se i caure en un forat fosc i profund i ara serà també l'amor qui li tornarà a donar un motiu per viure.
M'agrada això que dius: "La vida secreta de les paraules és el camí de l'amor".
Coixet ens mostra l'amor sense màscares quan el descriu com la força capaç de donar vida, i de prendre-la.
Una gran pel·licula.
Marga

1:05 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home