3.20.2007

Almudena, de cor calent


Almudena Grandes ha publicat la seva nova novel·la, El corazón helado, a Tusquets, i, com sempre, ens sorprèn amb una història viscuda i ben escrita que fa pensar i que sobretot, fa sentir.
Les històries d'Almudena Grandes són retalls de vida explicats amb exquisidesa, que ambicionen posar de relleu el factor humà que determina l'evolució de la història.
La seva primera novel·la, Las edades de Lulú, significà un trencament de la literatura convencional que introduïa l'erotisme com a eix d'una història cruel, publicada quan a Espanya començava a obrir-se la cultura a d'altres formes, com començava a obrir-se la societat a una nova situació.
És per això que Almudena està sempre amb la seva obra, al costat del moment històric, no sé si calculadament o no, però l'encerta.
El corazón helado parla de la recuperació de la memòria històrica, dels fets oblidats de la guerra civil i de la dictadura que amaguen encara afilats ganivets en la ment de les persones. Cal llegir-la per saber on tenim tots la nostra pròpia memòria.

Etiquetes de comentaris: , ,