3.12.2008

Festivals

Amb el permís del Jordi Martinoy, li prenc prestat el títol del post...Aquesta setmana no em se avenir del que s'està veient per la tele: unes eleccions sota la boira negra d'un atemptat altra vegada, una victòria dels socialistes a Madrid que fa trontollar el govern tripartit a Catalunya i per acabar-ho d'adobar un representant a Eurovisió que és una boutade d'en Buenafuente...i en dos dies desapareix del prime time qualsevol notícia seriosa per dedicar-se a parlar d'un festival obsolet....algú dona més?

Estem en un país de frikis? o pitjor, estem en un país on els millors són polítics que parlen de nenes, polítics que surten nus als pòsters, pseudopolítics que no condemnen un atemptat perquè això no serveix per al seus objectius...?
Que dolentes són les dictadures, què dolent és no tenir cultura, educació, respecte..tot allò que és normal en qualsevol altre país europeu, occidental. Les dades de lectura a casa nostra són deplorables, i en canvi tenim més mòbils per persona que cap altre país...només ens dediquem a xerrar de foteses.

No m'importa si en Buenafuente ha aconseguit fer la més gran mentida televisiva perquè ell ho fa per guanyar diners, i ho fa bé. M'importa que això sigui objecte de discussió en programes televisius que van de seriosos, o en diaris que li dediquen entrevistes senceres sense explicar que és mentida, sinó fent una entrevista al personatge, perquè és lògic que la gent balli i canti amb una proposta d'humor; el
que ja no ho és tant és que no hi hagi el mateix interès per allò que realment importa. Un xarampió d'informació sobre el no res i un forat sobre el que ens hi juguem cada dia en la vida real. La vida no és un festival però a vegades ho sembla.

Música: Mamma mia d'ABBA


Etiquetes de comentaris: , , ,

8 Comments:

Blogger Bargalloneta said...

Estic totalment d'acord amb tu Trina!!!
A on anirem a parar!!!!! I jo era de les que de petitona veia el Festival d'Eurovisió amb ganes però des de fa anys que no me'l miro... i ara menys!!! Si la intenció és fer el ridícul (i amb tots els respectes ho dic!!!) segur que guanyem, bé que guanyen!!!.... ens estem tornant bojos!!!
Per cert!!! encertadíssim el video d'ABBA .... que kitsch!! Deu Meu!! que Kitsch!! Ara.. no em negareu que són sensacionals!!!

8:45 a. m.  
Blogger Trina Milan said...

Monica,
abba és l'exponent de que el frikisme ja hi era però ara ens trobem amb l'exacerbació...estem d'acord guapa!

12:44 p. m.  
Blogger Ferran Porta said...

Vist a 2000 km de distància i seguint com segueixo l'actualitat, el dia a dia a Catalunya i a l'estat, confirmo que sí, que Espanya (i Catalunya, mal que em pesi) són cutres a matar.
Com comentes, no és només que existeixin tota una sèrie de freaks que, pel que sembla, fan gràcia a molta gent. És que el país és cutre perquè els fa cas, perque els mitjans els presenten com a exponents del "bon rollo", del "què guays que som"... això sí, mentre a l'estat (i a Catalunya, mal que em pesi) només el bon temps salva allò que se'n diu "la qualitat de vida dels ciutadans".
Per cert, quan el canvi climàtic ens porti el desert a casa i ja no tinguem el bon temps per justificar com es viu de bé al nostre país, els freaks i els seus incondicionals seguiran rient?
Quina pena de país.

10:01 a. m.  
Blogger Trina Milan said...

Ferran,
i encara més, sembla que els mitjans, tots, no només els d'entreteniment,només tenen ulls per a personatges que no tenen cap mèrit, que no han fet res en la seva vida digne de ser esmentat i que són notícia per temes familiars o personals que no interessen ningú. I així es va deteriorant el mitjà perquè allò que li dóna valor és en aquest cas, nul. Algú troba a faltar que els personatges tinguin sentit, personalitat, fets?...què passa per allà on vius Ferran?..

8:13 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Des que vas escriure aquest post, estic esperant impacient a que parlis del que no parles perquè m'agradaria MOLT saber la teva opinió. Tot i que assaltar el teu post d'aquesta manera, no em sembla gens elegant.

Bé. Nosaltres som en primer lloc Internautes de l'especie blocaire. D'altres especies i subespècies no diré germanes però si cosines, son els geeks, els gamers, els hacktivistes, els pirates, els servers, els wikis, els webmasters, els "foreros", els hibrids entre uns i altres...ets. ets... Què ha passat amb Eurovisió? Independentment de si és una cutrada o no (val, ho és i entenc que os dueu les mans al cap), el que m'encén el llumet vermell és que els cosinets "freakyfans" (freakys de l'especie televisiva) han intervingut en una coseta de fora de la xarxa des de dintre de la xarxa...

Si. Hi ha antecedents de programes a on l'intervenció dels internautes dona uns resultats d'aquesta mena, però també és el primer cop que el tiro surt per la culata de forma tan inesperada... Creus que és rellevant aquest succés? En podem aprendre alguna cosa d'això que han fet els cosinets freakifans? A part d'Eurovisió, què més podríem bellugar des de la xarxa? i els blocaires? i perquè si em sembla una pregunta bastant lògica no paro de sentir la musiqueta de Star Trek com a fons del que estic pensant?

;-) Gràcies Trina. Salut i Blocs.

12:07 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Hola Siono, aprofito per a contestar-te a la pregunta que també m'has fet, jo crec que TVE1 s'hi ha posat per desconeixement del mitjà. Volien donar una imatge de modernitat qe se'la ha girat en contra, però potser i segons siguin els resultats, serà la manera d'encarar aquestes coses dels festivals o del consursos.

Aquest tipus d'iniciatives son força habituals per a recollir imformació sobre alguna qüestió, però els resultats no son gens fiables perqué si no hi ha un filtre per IP, i tot i així és possible votar des de un ADSL amb IP dinàmica, per exemple, o una identificació digital (signatura digital) no pots assegurar-te de que una persona no faci més de un vot, cosa que per exemple amb el Chiquilicuatre, ha passat, és evident.

El futur està en aquest mitjà, la tecnologia ja permetria per exemple fer la votacide les eleccions del diumenge passat via internet, per mitjans dif¡gitals una de les formes per a combatre l'abstenció, però l'inconvenient seria si tothom sabria com fer-ho?.(els nous analfabets ho son noper no saber llegir o escriure sino per no tenir ni idea de com funcionar digitalment).

Salut i €

2:19 p. m.  
Blogger Trina Milan said...

Siono,

t'agraeixo la gosadia de fer-me la pregunta, de fet és un tema al que porto donant-li voltes fa temps...deixe'm un dia o dos i te'l contesto amb un altre post...ok?..

Eduard,
i tu em dones eines per fer-ho, de fet, és un tema de llarg recorregut, on espero trobar-te i trobar-vos..
salut

7:13 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Eduard, MOLTES GRÀCIES. Tot i que has fet que la musiqueta de Star Trek (o la meva alarma interna anti somiar-truites), deixés de sonar de fons als meus pensaments, cosa que és d'agrair, has aconseguit que em plantegi mitja dotzena més de preguntes!! Però tranquil, esperaré al post de la Trina abans de bombardejar-te amb elles sense pietat ni vergonya. :-D

I Trina, què genial que vulguis fer un post sobre el tema. No hi faltaré!

10:57 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home